Bacongryte m/hvit saus

Dette er en rett som min familie har laget i mange år – vi har et annet navn på den… Egentlig er dette min fars spesialitet. Jeg klarte aldri å lage den samme fantastiske smaken som han, derfor har jeg laget min egen versjon. Ungene liker denne gryten spesielt godt, og alle middagsgjester blir svært overrasket (enkelte sjokkerte..) over å finne «hvit» saus på bacon! 

 

Ca 4 porsjoner

400 gram bacon

4 ss margarin

2 ss hvetemel

4 dl melk

Pepper

  • Bruk en stor panne eller en flat gryte, gjerne av jern.
  • Skjær bacon i tynne remser eller små terninger.
  • Stek baconet sprøtt og ha det over i noe annet.
  • Saus:
    • Smelt margarin, men ikke brun det.
    • Visp inn hvetemelet.
    • Når blandingen skummer godt tilsetter du melken litt og litt.
    • Sausen skal være litt tykk.
    • Tilsett pepper.
  • Legg baconet tilbake i gryten, legg på lokk og skru varmen ned til det minste
    • La det småkoke i ca 10 minutter, mens du rører av og til.

TILBEHØR:

Poteter og kokte gulrøtter.

Legg igjen en kommentar