Kyllingwok

4 porsjoner: 

600 gram renskåret kyllingfilet.

1 halv fersk brokkoli

1 halv paprika, gul

2-3 tomater

steinfrie druer (evt. terninger av ananas eller epler)

estragon, salt og peppe

rapsolje til steking

 

Stekes i wok. Bruk to sleiver og snu maten jevnlig under stekingen. La platen stå på fullt under steking. Bruk ca 4 ss kaldpresset rapsolje («Steking»). Varm opp oljen godt før kjøttet has i woken.

  • Kyllingfiletene skjæres i terninger eller remser.
  • Stek kjøttet i 7-10 minutter.
  • Hell over ca 1 spiseskje soyasaus og krydre med salt, pepper og 1 strøken ts estragon (tørket).
  • Legg brokkoli og paprika på toppen sammen med tomatbåter.
  • Sett på lokk, skru varmen ned til laveste, og la maten stå og putre mens du dekker bordet.
  • Sjekk at brokkolien er gjennomkokt – skal kunne dytte en skarp kniv gjennom stilken.
  • Rett før servering blander du inn delte druer eller terninger av ananas eller eple.

TILBEHØR: 

  • Som middag: Sammen med kokt, langkornet ris 
  • Som kveldskos: Med rundstykker eller loff m/smør. 
  • Bernaissaus  eller Kjøttkakesaus

De ulike sausene gir to helt forskjellig smaksopplevelser. Jeg vil anbefale å prøve «modifisert kjøttkakesaus», og prøve ut kryddersmaker du selv liker. NB! Kjøttkakesausen er temmelig salt, så ikke bruk krydderblandinger som f.eks. grillkrydder som inneholder veldig mye salt.

 

 

 

Legg igjen en kommentar