Skolestart

20.august er deadline. Da skal alt være klappet og klart, innkjøpt, fremlagt, strøket og sjekket. Skolestart kommer like brått på hver høst. Til tross for at vi har et par måneder å forberede oss på er plutselig de  late dagene over og Tidsklemma flytter inn i kalenderen igjen.

Oppvåkning etter sommerdvalen. Høst. Det er definitivt høst og det til tross for at hele sommeren har vært en forskuddshøst.

Ungene har i ei ukes tid øvd på å legge seg tidlig(ere) og (prøve) å stå opp når de vekkes. Mandagsmor og Paps har allerede kranglet med vekkeklokka et par uker – og sliter ennå med å skjønne hva den der irriterende morgenlyden er. Det tar litt tid før hjernen kobler inn og strekker armen ut for en «snooze», eller to.

En spennende skolestart for Mellomsten som skal begynne på ungdomsskolen. Ungdomsskolen! Helledussen, det er da ikke sååå lenge siden han var storforbruker av «Up & Go»?! Han gledegruer seg. Det er en tøff tid for disse små ungdommene. Små i mental forstand, – fysisk er Mellomsten i ferd med å vokse forbi sin mor. Trenger ikke lenger bøye ryggen for å gi ham en klem. Heldigvis er han ikke blitt for stor til klemmer!

Ungdomsskolen. Hvordan blir det å være foreldre til en ungdomsskoleelev? Hvordan er lærerne der? Kjenner at jeg også glede-gruer meg. Ungdomsskolen er de årene da det skjer flest forandringer med barna. Ikke bare skal de vokse og utvikle seg noe enormt fysisk, men de skal bli ungdommer. Unge voksne-in-spe. Ungdomsskolen kan være veldig komplisert sosialt sett. Eller ikke. Siden Mellomsten er gutt kan det hende han slipper unna en del av det sosiale spillet. Det er oftest en jentegreie, selv om gutta også har sitt å stri med. Håper han kommer seg gjennom de tre årene med stoltheten og godheten i behold.

Minsten ser også fram til skolestart. Kanskje. Den nye læreren kjenner hun fra før og ser fram til å ha ham som kontaktlærer. Han er flink – og streng, visstnok. Det trengs litt «kustus» i klassen til Minsten og hun har stadig noen anekdoter om dette. Hun har egentlig noe å utsette på de fleste. Hjernen hennes jobber på spreng hele tiden. Når den ikke får noe å bryne seg på faglig kjeder den seg og får altfor god tid til å irritere seg over det som skjer rundt i klasserommet. Nåja, om et par år er det Minsten som skal på ungdomsskolen… Og hun er jente. *sukk*

Lammelåret

Strenge lærere kan jeg like og det tror jeg elever også gjør. Det er forskjell på å være streng og å være urimelig, det siste er selvsagt ikke akseptabelt, men jeg ser at det nok kan være uenigheter om hva som er «urimelig» og hva som er «streng».

Her i huset er småfolket klar for skolestart, jeg tror også det er bra. Vi krysser fingre for oppholdsvær, om ikke annet.

Nye lærere er spennende, for det har så mye å si for hvordan skoleåret og læregleden blir. Og ikke minst samarbeidet med hjemmet. Ønsker dere lykke til!

MandagsMor

Har hentet opptil flere tips til leseverdig blogger fra din blogg jeg óg. Vurderer å plassere alle lenkene på en egen side, for det blir så mange etterhvert!

Lammelåret

Så bra at vi kan inspirere hverandre! For at de beste bloggene skal bli lest av flere er bloggruller nyttige. Sikkert lurt å lage en egen side for blogger en følger, jeg ser at flere har valgt den løsningen.

Ønsker deg en fin helg!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.