Kylling med karri

Tok en liten seiersdans over kjøkkengulvet i går, før jeg slo hofta i spisebordet og skviset en nedfallen kyllingbit med hælen, og husket at vi har et veldig lite kjøkkengulv. Årsaken til dansen var at; Jeg har lykkes med å få ungene til å spise paprika! Yes! 

Her er oppskriften.
Ikke på å få ungene dine til å spise paprika, men på middagen vi spiste i går. Den som fristet ungene til å spise paprikaen, og ikke etterlate den på tallerkenkanten som fargerik, uspiselig pynt. De dristet seg også til å smake på røstede cashewnøtter – uten at den store entusiasmen tok dem…  Bon apetite!

paprike, purreløk, cashewnøtter

1 kyllingfilet pr person
1 liten purreløk
1 rød paprika
1 gul paprika
1 oransje paprika
En håndfull ferske cachewnøtter

Karrisaus:
4 ss margarin, 2 ss hv.mel, 2,5 dl melk
Smakes til med salt, pepper, karri

Rapsolje til steking
Tilbehør: RIS

Skjær kyllingfiletene i smale strimler før steking. Hvis du har mer enn et par fileter bør du steke i flere omganger så kjøttet ikke blir kokt i stedet. Sleng gjerne oppi en dæsj soyasaus på slutten av steketiden. Gir litt mer spicy smak sammen med karrisausen.
La kjøttet «hvile» under lokk mens du freser grønnsaker og nøtter, 3-4 minutter på litt heftig varme.

Saus:
Smelt margarin på svak varme (må ikke koke, da mister det smak)
Visp inn hvetemelet, og spe så sausen med melk til en litt tykk guffe.
Smak til med salt, karri (smak underveis!) og bittelitt pepper.
(Lurt å smake på sausen flere ganger – så den ikke blir for sterk. Barn har «friskere» smaksløker enn oss voksne. )
kylling med karrisaus

Legg igjen en kommentar