Kjære mamma, det er morsdag!

Kjære mor / mamma / mutter’n / «sjøla» /mamsen!

I dag er det din dag. Ja, og min da – siden jeg også er mamma! Det er skikkelig tidlig ennå, klokka er bare sju. Ungene sover ennå, så jeg har en times tid for meg selv før de våkner. Rekker akkurat å skrive en mail til deg før jeg skal sette rundstykkene i ovnen. Søndagsfrokost! Vel, ikke til meg da. Jeg skal sprette av gårde og fylle vaskebøtta så snart de andre er stått opp.

Og jeg husket faktisk helt av meg selv at det er morsdag i dag. Vel, jeg fikk litt hjelp av handelsstanden, tv, radio, aviser, ukeblader, plakater, naboer, venner og bekjente, – men ellers husket jeg det helt alene! Håper du likte blomstene som butikken leverte? Jeg valgte rosa roser, siden du liker det.

Jeg hadde jo tenkt å ta en tur innom en av kveldene denne uka, men så ble det så mye å gjøre. Møter tre kvelder, i tillegg til foreldremøte og «frivillig» deltakelse på basaren til guttelaget. Måtte både bake og stå for salget. Enkelt arbeid og laget fikk inn mye penger. Men det tar jo litt tid, å kjøre i tre kvarter for å stå å selge kake. Det er forresten ganske tungt å stå sånn i to timer. Hjelper det å trene spenst, tror du? Men glem helsestudio – timeplanen min er full, takk. Får se om jeg får løpt noen ekstra turer i trappene på jobben.

Når vi først er inne på tid. Vesla hadde kontroll hos tannlegen på mandag. Irriterende når de får time midt på dagen. Måtte bruke hele lunsjen på å hente jentungen, vente mens hun var inne hos tannlegen og så bringe henne tilbake til skolen. Dumt at jeg ikke planla litt bedre, så kunne jeg hatt med matpakke i bilen. Etterpå måtte jeg rett på et møte, så det ble ikke tid til å spise før det var middag hjemme.

Laget noe lettvint, siden jeg måtte være med guttemann på trening etterpå. Dumt at det er så lang vei, ellers kunne han kommet seg dit selv. Nå må jeg kjøre ham, vente mens han trener og vi er ikke hjemme før sent. Treneren spurte om jeg kunne hjelpe dem å varme opp, så da fikk jeg sparket litt ball også. Greit å ha noe å gjøre mens jeg venter, men kondisjonen min er jo helt grusom. Jeg eier jo ikke utholdenhet!

Nåja, sånn går uka. Noe å gjøre hver bidige kveld. Faktisk var det bare torsdag kveld det ikke var møter eller fritidsaktiviteter. Kunne satt av kvelden til trening, men måtte prioritere å få tatt unna noe husarbeid. Det blir virkelig støvete i huset nå som vi fyrer hele døgnet. Da er det godt å ha en kraftig støvsuger som tar absolutt alt! En kraftig motor har den, men den er kanskje litt tung. Særlig i trappene er den blytung å bære. Skulle tatt i bruk manualene jeg fikk til jul, så kunne jeg trent styrke. Får se om det blir tid i neste uke.

Prøvde å få ringt deg på fredag, men jeg sovnet på sofaen etter middag. Var noe sliten etter arbeidsuka. Våknet i halv tolv-tiden i natt, men da hadde du vel allerede sovnet. Så jeg gikk og la meg. Skal prøve å få ringt i løpet av dagen i dag, hvis det ikke skjer noe uforutsett. Må uansett ta en matpause etter at jeg har vasket gulv og pusset vinduer, og spare litt energi til å skure ned baderomsgulvet.

Du vet det belegget som er så vanskelig å vaske? Vel, nå har det kommet noen riper på det som virkelig samler opp møkk. Må faktisk skrubbe med god, gammeldags skurebørste! Men da er det jammen rent etterpå også, – selv om det sjelden varer så lenge. Samme styret hver helg; to timer skrubbing. Skulle gjerne vært sterkere i armene, men det var det å få tid til trening da…

Beklager igjen at jeg ikke fikk ringt i går, men det tok en del tid å bli ferdig å male soverommene til ungene. Jo, vet det er litt dumt å bruke lørdag på slike ting – men når skal en ellers få tid til det da? Dessuten er denne nye malingstypen fantastisk. Den tørker utrolig fort, og ikke lukter det noe heller. Det er genialt for den som har knapt med tid til å drive å pusse opp. Ungene skulle jo tross alt få lagt seg i rett tid, så da var det bare å hive seg på jobben.

Jeg tok det alene – som vanlig, for som du vet er din svigersønn mildt sagt ikke er så glad i å male. Han synes det er et «klin» og klager over at jeg alltid skal pusse opp noe, så da er det bedre for meg å gjøre jobben alene – hi hi! Jeg koser meg med å male, blir så fint etterpå. Ja, det kunne vært kjekt å ha såpass styrke i rygg og nakke at jeg orket å male taket også, men når en aldri har tid til trening får en jo aldri rørt på seg. Blir ikke muskler av seg selv, vet du.

Og så sovnet jeg som sagt etter å ha laget middag på lørdag. Ungene ville ha hjemmelaget pizza, så det var jo fort gjort å slenge sammen. Men jeg orket ikke spise før jeg inntok sofaen, så da jeg stod opp idag var jeg helt utsultet. Nå ja, det gjør sikkert godt å faste litt. Kan godt ta av noen kilo, men det er rett og slett ikke mulig å få smette inn fysisk aktivitet i løpet av uka. Så da får’n bare finne seg i å bli både slapp og rund om livet!

Lover å ringe til uka, mamma, hvis jeg ikke rekker det i dag! Glad i deg!

Hilsen din datter.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.