Brev til mine barns lærere

Du kan si hva du vil om skolen, men den skolen barna dine går på blir aldri bedre enn de lærerne som jobber der. Gjennom de årene jeg har hatt barn i barnehage, grunnskole og videregående har jeg sett hvor viktig læreren er. Læreren du har i et fag kan avgjøre hvordan ditt forhold til det faget blir i framtiden! Læreren som omgås barna våre daglig påvirker dem mer enn vi kanskje aner. En god lærer (og dem er det faktisk mange av)  er verdt sin vekt i gull. Det er de som sikrer framtiden nok kunnskaper, til tross for at de pålegges så mange administrative oppgaver at de snart ikke har tid til å undervise i det hele tatt. Man må jo bare beundre dem?

Til mine barns lærere;

 • Tenk at dere holder ut år etter år med andres barn!
 • Tenk at dere holder ut med alle slags foreldre!
 • På grunn av dere får barna ny kunnskap!
 • På grunn av dette lærer også jeg mer! 
 • Dere har verdens viktigste jobb!
 • For noen barn er dere den ene!
 • Gode lærere er uvurderlige!
 • Vi trenger flere som dere!
 • Elevene trenger dere!
 • Jeg trenger dere!
 • Godt jobba!
 • Hold ut! 
 • Takk.

 

Hilsen Mandagsmor

 

baremamma

Hvis mine barns lærere, ikke er er profesjonelle, bytter jeg skole.
Jeg vil ikke ha rollemodeller for barna mine, som «holder ut».

Hvis lærere opplever meg, som en av mange de i årrekker de må holde ut, undres jeg hvilken jobb har du valgt?
Å velge å utdanne seg til lærer, bør man ikke, uten å sette pris pa, og ha glede av, kontakten med barnas liv utforbi skolen også. Som trebarnsmor har jeg møtt folk av typen, som holder ut i år etter år. De har dessverre en tendens, til å bli.

Faglig dyktige lærere, med ekte engasjement for faget, som holder disiplin og ikke legger skyld på foreldre, som gikk ut av sin utdanning med toppkarakterer, slutter.

Kjære profesjonelle lærere:

-Takk for at du er klar over at du er på jobb.
-Takk for behandler dine elever med respekt.
-Takk for at du gikk ut av lærerskolen med toppkarakterer.

Da er du en god rollemodell for mine barn. Behandle ALLE mine barns medelever med respekt også Det er hva jeg forventer. Om du liker meg ikke, spiller ingen rolle, du er på jobb, samarbeid med hjemmet er ditt profesjonelle yrke. Du har valgt det.

Kjære lærer:

– Ta ansvar. Hvis du yns du foreldre og elever er noe som ma holdes ut, bytt jobb.

Til alle foreldre: Lærere er viktige rollemodeller for våre barn. Hva formidler de, gjennom sin væren, sin kunnskapsformidling, hvilke karakterer hadde de i skolen selv.

– Kán sitt fag?
– Vær kritisk.
– Forvent respekt for deg som forelder.

Det er ikke mere synd på lærere, enn andre. Hvis de syns jobben er en lidelse de må holde ut, har de ingenting i skolen å gjøre.

Mandagsmor

Det ER mye å holde ut når man er lærer, og da tenker jeg ikke på «vanskelige» foreldre eller «utfordrende» elever. Men heller på alt de er pålagt å rapportere, dokumentere og administrere i løpet av et skoleår. Synes ikke det er så rart at mange av de beste slutter nesten før de har begynt. De møter ikke det læreryrket de ble forespeilet.

Samfunnsviter

Hmm… Mor til tre. Har du enda ikke merket at man trenger veldig mye tålmodighet med barn? Du har tre. Lærere har ofte 20+. Og mange av dem er på en plass de ikke har noen interesse av å være, så de bråker, forstyrrer, prater i munnen på læreren og gjør ikke det de skal. Det er en utfordring for tålmodigheten din, om du vil innse det eller ikke.

Hvorfor er du så negativ til å rose lærere litt? Med mindre du har vært lærer selv synes jeg ikke du burde snakke noe om hvor lite synd det er i dem. Jeg synes det høres ut som en veldig stressende jobb.

«Faglig dyktige lærere, med ekte engasjement for faget, som holder disiplin og ikke legger skyld på foreldre osv.» Jeg legger merke til » og ikke legger skyld på foreldre». Det er nesten så, en lærer har sagt noe negativt om et av barnene dine. Ikke si at du er av den typen som nekten for at du kan være feilen. Måten du skriver på får deg til å virke ganske frekk og forlangende.

«Tenk at dere holder ut med alle slags foreldre!» Tror denne snakket om deg.

Meg

Da antar jeg, baremamma, at med denne profesjonaliteten forholder du deg som forelder til vanlig arbeidstid? Profesjonelle lærere tar ikke med seg jobben og omsorgen for elevene hjem, ei heller svarer på henvendelser fra foreldre etter kontortid. Utviklingssamtaler stiller du selvfølgelig opp på i arbeidstiden, og om du er hindret fra å møte betaler du timesats om du ikke avbestilte i tide.

baremamma

Ingen møter yrket de ble forespeilet. Alle opplever frustrasjon i jobben. Lærere kjenner systemet fra utdanningspraksis.

Em

Som lærere sier jeg tusen hjertelig takk <3 Måtte flere foreldre tenke som deg 🙂

Og til deg "baremamma": Du ber om mye synes jeg, og det er helt tydelig at du ikke aner hva læreryrket handler om! Pr. idag har læreryrket så lav status at det forventes knapt ståkarakterer for å komme inn på lærerstudiet! Forventer du virkelig at mange går ut med toppkarakterer da? Du kan heller prøve å finne ut av hvorfor yrket har fått så lav status så kan du komme tilbake til saken!

Mandagsmor

Når jeg nå ser hvor mange som har delt dette innlegget på FB og Twitter, – skjønner jeg at det FRAMSNAKKES altfor lite her i lander. Skryte litt mer av hverandre?

elin

«To teach is to touch a life forever»

Jeg jobber som lærer, og jeg liker jobben min godt. Men, jeg innrømmer at til tider (langt i fra hele tiden) er det snakk om å holde ut. Det å jobbe som lærer oppleves som å gjøre en forskjell, det betyr faktisk noe for andre at jeg er der. 🙂

snartlærer

Til baremamma!
Du kan ha toppkarakter når du går ut av lærerhøyskolen, men det betyr virkelig ikke at den personen er best egnet til å jobbe som lærer.. Å vite teorien og utføre teorien er to vidt forskjellige ting! Det er pga mennesker som deg at jeg gruer meg til jeg er ferdig med 4 års slit på skolen. Du aner ikke hva du snakker om, heller ikke hva den jobben innebærer! Mine karakterer er som gjennomsnittet- helt greie- men alle barn forguder meg i klasserommet. Jeg elsker å stå foran 25 håpefulle fjes, se den gleden i ansiktene deres når de mestrer noe, og det å vite at JEG er DEN som kan gjøre en FORSKJELL for ihvertfall en av de. Det er helt fantastisk. Lønna er lav, foreldre og barn er utakknemlige, det er ingen 9-4 jobb, men det man får igjen for det man gjør er absolutt verdt alt det!
Nei, kom tilbake når du aner hva du snakker om!

Hildegunn

Ja vi har verdens beste jobb, og vet at vi tar vare på mange dyrebare små. Har mange fantastiske minner etter snart 20 år i yrket, håper på 20 til.
Takk for fine ord,det varmer alltid for det er ikke så ofte : )

Monica

Jeg har to gutter, en i 6. trinn og en i 9. trinn. Har vært fantastisk heldig med de fleste lærerne til begge. Den eldste er en super skoleflink gutt, men den andre har noen utfordringer med ett og annet. Bare på mine to ser man at man må ha forskjellig tilnærming: Den ene som hele tiden ligger foran pensum, mens den andre er midt på treet. Min erfaring er imidlertid at dersom man tar kontakt, og spør om vi kan samarbeide, spør hva vi hjemme kan gjøre, ja- da går alt så mye lettere. Åpenhet og samarbeid er to viktige nøkkelord. Husk at det er viktig å gi beskjed om du er fornøyd også da! Det er klart det er hyggelig med skrytemailer, både til lærer og til rektor om en unik lærer! Heia motiverende, engasjerte, og dedikerte lærere som er åpen for konstruktive tilbakemeldinger og ros.

Mandagsmor

Skulle vært en «Liker»-knapp på kommentarene her…
Samarbeid er et nøkkelord, absolutt! Ikke alle lærere er like gode på å ta imot støtte fra foreldrene, eller til å benytte seg av denne støtten. Min erfaring er at de yngre lærerne er best på dette.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.