Selvgjort er velgjort

Det ene temaet tar det andre her i bloggen. Forrige innlegg gikk rett i dass, men det gjorde ikke bilvasken. Siden bilen nå er ren og pen (?) inni kupéen og litt utenpå, står motorvask for tur. Jeg tror ikke motorrommet på den stakkars bilen min har vært ren siden den ble produsert på slutten av 90-tallet, så det er nok på tide. Eventuelt kan jeg la vaskingen være og sette poteter. 

Jeg aner ikke hvordan man vasker motoren på en bil, men heldigvis er det noen kjekke folk som har tenkt på sånne som meg og lagt ut videoer med «Hvordan gjør du det?». Selvsagt kunne jeg spurt mannen min eller bilverkstedet om hjelp til motorvask, men jeg liker å gjøre ting selv.

MP900403138Som datter av en bilmekaniker er jeg på en måte programforpliktet til å gjøre slike ting sjæl. Jeg skifter selvsagt mellom vinter- og sommerdekk selv, måler lufttrykk og fyller bensin, peiler olje, sjekker plugger, skifter vindusviskere, rubber og polerer og … Det var vel det hele egentlig. Jeg kan en del om vedlikehold, men fint lite om selve motoren. Mekanikergenet hoppet over meg i søskenflokken.

Motorvask er ikke noe en bileier foretar seg hver dag. Dette har i alle fall ikke jeg gjort før, men det er jo bare å google litt. Noen andre har sikkert lurt på det samme? Helt riktig! I søkeresultatet kom jeg over denne siden: www.hvordan.no. Her var det utrolig mye å lære! Jeg er ganske praktisk av meg og lærer fort med «se-og-lær» og videoen om hvordan du skal vaske motorrommet ga meg alt jeg trengte for å gjøre det på en trygg måte. Bilen skal jo helst virke etter seansen.

Wish me luck!

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.