Dameblad, Donald og hjerneføde

Jeg liker å lese. Det er et faktum. Og jeg leser alt fra aviser og magasiner til bøker og blogger. Det kan gå måneder mellom hvert bokmåltid, men da sluker jeg til gjengjeld sju-åtte bøker i en jafs. Magasiner og aviser inntas jevnlig. Det eneste ukebladet jeg har lest jevnt og uavbrutt siden jeg kunne bli lest for er Donald Duck. Aldri en uke uten den halvnakne, uheldige anden!

Donald DuckDonald er alltid ukens høydepunkt og hele familien «bare må ha det». Har vi glemt å kjøpe det hender det at vi kjører ens ærend for å få tak i siste utgave. Litt hverdagslig galskap…

Andre blader, aviser og magasiner er mer sporadisk innkjøpt. Kjøpes gjerne hver sin gang, annen hver gang eller enda mer sporadisk. Jeg vokste opp med en mamma som leste Hjemmet, Allers og Norsk Ukeblad. Koselige ukeblader for familien. Jeg kjøper fortsatt disse ukebladene innimellom, oftest om vinteren og mest for å løse kryssord…

Jeg har prøvd å finne noe av interesse i de nyere damebladene. Men siden jeg ikke interesserer meg for mote, mat/slanking, hår, reiser eller interiør har det vært fint lite å hente. MEN! Jeg leser selvsagt blader som dekker mine interesser, og nå da jeg ikke er så innmari damete av meg så leser jeg heller magasiner som for eksempel Historie, Digital Photografy, Illustrert Vitenskap og PC World Norge. Si meg hvilke blader du leser og jeg skal si deg hvem du er… 😉

Det finnes en umengde forskjellige magasiner og ukeblader å velge mellom. En veldig god oversikt over både norske og utenlandske blader finner du på f.eks. Bladkongen.no. Hva med å gi bort et abonnement i julegave. (Bare fire måneder igjen til jul nå…! 😉

illustrertvitenskapJeg var helt i ekstase da jeg oppdaget Illustrert Vitenskap for en del år siden. Trodde nesten ikke det var sant! Et helt blad om vitenskap, teknologi og forskning! (Yes, thank you og farvel til Det Nye som ikke lenger appellerte til meg. Gammal som jeg var blitt. Det Nye er nok mer rettet mot de helt unge damene?)

Ungene liker også å lese Illustrert Vitenskap. Det heter ikke Illustrert uten grunn. Hele magasinet er tapetsert med flotte bilder og illustrasjoner, som gjør vitenskap til lettfattelig lektyre. Ikke bare er det spennende å lese om nyere forskning på en lettfattelig måte, men ungene får innblikk i hvordan det jobbes med forskning verden over. Noen ganger har bladet vært utgangspunkt for skoleoppgaver, både som referanselitteratur og *sukk* for å klippe ut bilder…

Men det fineste med denne type blader, er at de egentlig ikke går ut på dato. De kan settes i bokhylla og leses «om att, og om att att». I hylla vår står en haug med Historie, Illustrert Vitenskap og Levende Histore. Av ulik årgang og i tilfeldig rekkefølge, men det gjør ikke så mye. De leses stadig vekk. Nesten like ofte som Donald Duck, men bare nesten. 😉

Hva leser du og dine? 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.