Tenåringer!

Nå har jeg hatt en lengre pause fra bloggen. Årsaken var at jeg i begynnelsen av dette året leste gjennom mange av innleggene, så på temaer og det som opptok meg siden jeg startet å blogge som «Mandagsmor». Jeg kom fram til at familien vår er kommet i en ny fase: Tenårene! 

Vi har ikke lenger småbarn. Mye av det jeg har skrevet om før omhandler barn fra null til tolv år, og mitt yngste barn – «Minsten» – er fylt tretten år i sommer. I høst begynner også Minsten på ungdomsskolen. Hun i sitt første ungdomsskoleår, og broren skal gå siste året.

Det var en stor overgang da Midtimellom begynte på ungdomsskole. Mens han gikk i barnehage og småskolen var jeg ofte aktiv i FAU og involvert i det som foregikk. Jeg likte å være med å organisere tilstelninger og stilte mer enn gjerne opp når det var dugnader osv.

Student Wearing a BackpackEtter at han begynte på ungdomsskolen var vi på to foreldremøter, og selvsagt på foreldresamtaler/utviklingssamtaler, men det ble helt slutt på å involvere foreldre i noe som helst utenom dette. På de to årene han har gått på ungdomsskolen har vi ikke hørt noe om/fra FAU én eneste gang…

Jeg savner engasjementet og gleden det var å bli kjent med lærere, skolen, unger og andre foreldre. Så mye artig vi kunne funnet på for/sammen med ungdommene våre! Jeg vet at jeg ikke er den eneste som savner å bli involvert i ungenes skoleliv. Noen av de andre foreldrene kjenner vi jo fra før, og de sier det samme: Hvor er FAU? Vi vil gjerne delta! Skolen er tross alt våre ungers daglige arbeidsplass og nettverk.

Hva skjer med FAU-engasjementet etter barneskolen? Dør entusiasmen ut av seg selv? Er det foreldrenes «feil» eller skolens?

Til alle ungdomsskole-foreldre: Hva skjer’a?

 

 

Lammelåret

Har dere kontaktet FAU? Hva sier de i så fall? Mitt inntrykk gjennom alle FAU-er vi har vært bort i er at det er en slags sur plikt for mange, som de sier ja til fordi de føler seg presset til det. Andre er der bare av sosiale grunner. I det hele tatt er det stort ønske om bidrag og initiativ fra andre foreldre.

Vil jo tro at andres initiativ ønskes velkommen?

Viktig å engasjere seg og stille opp, ja, kanskje særlig på ungdomsskoletrinnene?

trompetmor

Så fint å finne bloggen din:) Jeg fant den gjennom lista til lammelåret sin side! Jeg skriver også litt om hvordan ha tenåringer i huset og syns det er gøy å finne andre som også har det. Håper det kommer mange flere innlegg fra deg. Fin blogg! legger deg til hos meg!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.