Dette er en rett som min familie har laget i mange år – vi har et annet navn på den… Egentlig er dette min fars spesialitet. Jeg klarte aldri å lage den samme fantastiske smaken som han, derfor har jeg laget min egen versjon. Ungene liker denne gryten spesielt godt, og alle middagsgjester blir svært overrasket (enkelte sjokkerte..) over å finne «hvit» saus på bacon!
Ca 4 porsjoner
400 gram bacon
4 ss margarin
2 ss hvetemel
4 dl melk
Pepper
- Bruk en stor panne eller en flat gryte, gjerne av jern.
- Skjær bacon i tynne remser eller små terninger.
- Stek baconet sprøtt og ha det over i noe annet.
- Saus:
- Smelt margarin, men ikke brun det.
- Visp inn hvetemelet.
- Når blandingen skummer godt tilsetter du melken litt og litt.
- Sausen skal være litt tykk.
- Tilsett pepper.
- Legg baconet tilbake i gryten, legg på lokk og skru varmen ned til det minste
- La det småkoke i ca 10 minutter, mens du rører av og til.
TILBEHØR:
Poteter og kokte gulrøtter.