4 porsjoner:
600 gram renskåret kyllingfilet.
1 halv fersk brokkoli
1 halv paprika, gul
2-3 tomater
steinfrie druer (evt. terninger av ananas eller epler)
estragon, salt og peppe
rapsolje til steking
Stekes i wok. Bruk to sleiver og snu maten jevnlig under stekingen. La platen stå på fullt under steking. Bruk ca 4 ss kaldpresset rapsolje («Steking»). Varm opp oljen godt før kjøttet has i woken.
- Kyllingfiletene skjæres i terninger eller remser.
- Stek kjøttet i 7-10 minutter.
- Hell over ca 1 spiseskje soyasaus og krydre med salt, pepper og 1 strøken ts estragon (tørket).
- Legg brokkoli og paprika på toppen sammen med tomatbåter.
- Sett på lokk, skru varmen ned til laveste, og la maten stå og putre mens du dekker bordet.
- Sjekk at brokkolien er gjennomkokt – skal kunne dytte en skarp kniv gjennom stilken.
- Rett før servering blander du inn delte druer eller terninger av ananas eller eple.
TILBEHØR:
- Som middag: Sammen med kokt, langkornet ris
- Som kveldskos: Med rundstykker eller loff m/smør.
- Bernaissaus eller Kjøttkakesaus
De ulike sausene gir to helt forskjellig smaksopplevelser. Jeg vil anbefale å prøve «modifisert kjøttkakesaus», og prøve ut kryddersmaker du selv liker. NB! Kjøttkakesausen er temmelig salt, så ikke bruk krydderblandinger som f.eks. grillkrydder som inneholder veldig mye salt.