Dagens middag: Stekt sei

1. Kok poteter
2. Raspe gulrøtter
3. Skjær seifileten i passe skiver og ha på salt og pepper.
4. Steke seien på medium varme med MASSE smør! Stek deretter løkringer som saltes bittelitt.
4. Lage hvit saus og smak til med salt, pepper og karri.
5. Dagens middag – STEKT SEI – er servert!
Lammelåret

Der minner du meg på en rett det er lenge mellom hver gang jeg lager. Hvorfor er det så mye større tiltak å sette igang med en fiskemiddag enn andre retter, tro?

MandagsMor

Det tar jo faktisk lengre tid å steke f.eks. kylling, biff eller pannekaker. Vi har stort sett tre fiskemiddager i uka. Aller helst skal det være ørret, for det elsker ungene. Hvis Paps kokkelerer blir det lettsaltet torsk og hjemmelaget potetmos – mmmm… Beste med sistnevnte rett er selvsagt at jeg får maten servert!

Lammelåret

Det er ikke tiden det handler om, men motviljen mot å få nedovermunn til svar når maten serveres. Det dreper motivasjonen effektivt. Så jeg er alltid på utkikk etter retter med fisk som gir smilemunn til svar.

MandagsMor

Hos oss var det også nedovermunn ved fiskemiddagene – helt til de fikk lov å bestemme hvilken fisk vi skulle ha, når i uka og hvordan fisken skulle tilberedes. Av og til har de til og med fanget den selv – enten i sjøen eller på butikken.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.