Blogging mamas

For en tid siden fikk alle «mammabloggere» så ører, vesker og interørblader flagret. Det var Magasinet – altså Dagbladet, som laget en artikkel om mødre som blogger om mammalivet.

IDYLL: Glem den hjemmeværende kvinnen som stelte hjemme. I 2012 er husmora en forretningskvinne som i tillegg til å blogge om familielivet, gir ut kokebøker, oppdrar barna, innreder hjemmet og lager all mat fra grunnen av. 

Man blogger jo også om alt annet man bedriver. En kan jo ikke drive på med ungene hele dagen, de ville blitt helt utslått til kvelds.

Nei, mammabloggere blogger om mye forskjellig. Her snakker vi emner som dekker det meste man kan evne å få til i løpet av en småbarnsperiode på 4-5 (eller 18) år.

Småbarnsperioden er slitsom, men det kan også virke som det er en tid da kvinner finner igjen sine kreative evner. Og da blogger de om hva de har gjort på jobben, nettopp har strikket, sydd, bakt, malt, fotografert, plantet, snekret, handlet, lest, …

Magasinet prøvde visstnok (på utydelig vis) å vinkle artikkelen dit hen at mange prøver å gi et inntrykk av perfeksjon.

WTF…?

Etter å ha lest artikkelen gikk jeg gjennom svææært mange såkalte «mammablogger». Det jeg fant var at:

Joda, mange – særlig unge mødre – blogger om barna sine (matvaner, leggetid, kosebilder, tur, klær, tips…), men de aller fleste blogger i hovedsak om det som interesserer dem. Enten det er kosthold, trening, matlaging, kreativitet, interiør, … eller annet. De forteller altså mest om hverdagen og interessene sine. Etter hvert blir det mindre og mindre om barna, og heller mer om egne interessefelt.

Det som slår meg er at veldig mange har et stort behov for fellesskap. Behov for å fortelle og formidle, i bilder og ord, – om livet sitt. Hverdagen. Gleder. Vi «følger» blogger der vi finner meningsfeller. Vi trykker «liker» på innlegg og artikler vi synes er bra skrevet. En klapp på skulderen. Fellesskap. Og MORskap, – i alle ordets betydninger. Artikkelen fikk da også motsvar.

Selv må jeg innrømme glatt og uten forbehold at jeg finner stor glede i å lese andres blogger. Jeg leser like gjerne om hverdagslivet til «nybakt mamma på 18 år» som «ytringer fra 54 år gammel nordlending».

Nei, slutt å kritisere – ser dere ikke at det bak bloggen står kreative, blomstrende mennesker!

Nå skal i alle fall jeg innvilge meg en pause fra oppussing, ungemas og mannen som tjatrer om noe rydding (?).

Kose seg med bloggen sin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.