Sexifisert samfunn

Leste med interesse innlegget «Jentene i Tour de France» og må si meg enig i at disse verdens «tause Birgitter» og pyntepiker gir meg også en flau smak i munnen. I noen sammenhenger er det bare så altfor tydelig at det sitter menn (godt voksne menn?) i posisjoner som påvirker gjennomføringen av spesielt store idrettsarrangementer. Kroppsfiksering og skjønnhetsfokuset sprer seg som kolera og infiserer alt.

Åpnet Dagbladets «Magasinet» – og der på reklamesiden – brettet det seg ut en flott ny bil. Med et lettkledd kvinnemenneske dandert ved siden av. Hun var tilsynelatende velproposjonert og ekstremt veltrent, med søtt ansikt, perfekte tenner og hun smilte hemmelighetsfullt der hun lente seg mot bilen.

Jeg spurte alle, men ingen i familien kunne begripe hva damen hadde med dette kjøretøyet å gjøre. Kanskje hun var en veldig søt mekaniker? Jeg har ennå til gode å se Kenwood eller Wilfa reklamere for en av sine kjøkkenmaskiner med en halvt avkledd ung mann ved siden av, fortrinnsvis med en rose i rørleggersprekken.

Jeg har sittet i lettere sjokktilstand etter reklamesnutten før kinofilmen, med et par meget stille unger ved siden av meg. Vi skulle se en barnefilm med aldersgrense 7 år…. Tilfeldigvis påtraff jeg kinosjefen utenfor etter filmen. Han ristet på hodet og beklaget. Forfilmene får kinoen ferdig og kan ikke endre dem, men han hadde allerede tatt et par telefoner, sa han. Så er det i alle fall ikke bare jeg som blir sjokkert. 🙂

Fiona Fjong benekter plastikk: «Er helt naturlig!»

Media flommer over av sexifisert reklame, puppedamer og deiliggutter. Til og med idrettsstjerner kler av seg og lar seg avfotografere og mangfoldiggjøre på svære plakater. «Det er da bare naturlig» sier de til sitt forsvar. «Jeg er stolt av kroppen min», er et annet artig svar.

JEG er også stolt av kroppen min! Den har fulgt meg i tykt og tynt (!), i medgang og motgang, gjennom tre barnefødsler, sykdom og sunnhet i snart et halvt århundre. Likevel ser den ut til å ha tålt det hele. Tenk det! Kanskje jeg skulle fått laget en poster av min lettkledde kropp – og hengt den opp på nærbutikken. All negativ respons kunne jeg glatt avvist med et «men nakenhet er da helt naturlig»…

Og hvis jeg var heldig (?) kunne jeg kanskje fått komplimenter – som MILF?

Lammelåret

Godt skrevet!

Synes du skal slå opp en diger poster av deg selv i ta-meg-posisjon, hehe.. du hadde fått oppmerksomhet da!

Og du hadde understreket et poeng eller flere. Jeg liker ikke seksualiseringen av samfunnet fordi den snevrer inn rammene for hva kvinner ER og hvilken virkemidler som må brukes for å nå fram. Det holder liksom ikke med politiske budskap hvis ikke låret vises samtidig.

Det blir flere og flere «Jeg er stolt av kroppen min og MÅ selge bildene til Dagbladet!» oppslag den siste tiden. Hvorfor er det så sosialt akseptert å vise hud at det nærmest er et krav?

Jeg synes utviklingen er trist og det forundrer meg at engasjementet ikke er større fra politisk hold. Nakenhet er noe som også politikere spiller på. Hvorfor teller det ytre mer enn det indre? Hvorfor teller det mer hvordan kroppen ser ut enn hvordan den virker?

Du har kanskje lest innlegget mitt
http://lammelaartanker.wordpress.com/2012/06/26/for-slike-jenter-vil-vi-ha/

Selger sex fordi sex selger | Mandagsmor

[…] Joda, menn fremstilles også sexy i mange sammenhenger, men – «Jeg har ennå til gode å se Kenwood eller Wilfa reklamere for en av sine kjøkkenmaskiner med en halvt avkledd ung mann ved siden av, fortrinnsvis med en rose i rørleggersprekken.» (fra Sexifisert samfunn) […]

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.