Smarte barn, dum skole (2)

Det er noe med skolen som får enkelte barn – og ungdommer – til å tro at de er dumme. Til å tro at de ikke har like gode evner og anlegg som andre. Mange av dem er svært ressurssterke personer med (i utgangspunktet) alle forutsetninger for å «lykkes» med sin utdanning.  Hva er det som skjer? Utrolige 30-35 % av ungdommer i Norge dropper ut av videregående skole! Hvorfor? Er det på tide å se nærmere på læringsmodellene som benyttes for «den norske skole» – ja, kanskje hele den vestlige verdens skolemodeller?

Synes denne videoen fra RSA Animate tar opp mange interessante aspekter ved moderne (?) metoder for yrkes- og dannelseslære. Videoen er på engelsk, men er lett forståelig fordi den er animert hele veien.

Relaterte innlegg: Smarte barn, dum skole (1)

Casa Kaos

Wow. Bedre kan det ikke sies! Fantastisk video.
Nå har du fått meg skikkelig engasjert. Og så på en helt vanlig tirsdag da jeg egentlig ikke hadde tenkt å engasjere meg i noen ting…

MandagsMor

Engasjement er bra! 🙂 Kanskje kan vi ikke påvirke nok til å skape endringer for dagens skolebarn, men før eller siden så … Leve i håpet! 🙂

MandagsMor

TIPS: For den som er engasjert i skole, utdanning og læring kan bloggen «Lærerråd» være interessant.
«… Vi som skriv her, er alle tett knytt til den utøvande delen av profesjonen: nokre av oss er nyutdanna lærarar, nokre av oss studerer enda, nokre av oss er engasjerte i skulenære prosjekt; felles for oss alle er at vi er glødande interesserte i skule. . …»
Link: http://laererraad.wordpress.com

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.