Stolt av strekkmerkene

Jeg er stolt av strekkmerkene mine. Ikke fordi de er så utrolig vakre (vel, kanskje på sin egen måte), men mest fordi de forteller historier. En kvinnekropp får oftest merker etter påkjenningen med å bære frem et barn.

Noen får løs magehud som henger og slenger, andre får helt flat mage straks etter fødselen. Du kan få strekkmerker over alt der huden må tøye seg under svangerskapet – på lårene, leggene, brystene, overarmer, osv. Har selv strekkmerker på lårene på grunn av mye vann i kroppen i ett av svangerskapene. Egentlig er det rart at ikke leggene også har strekkmerker, med tanke på at de en stund var like tykke som lårene mine er nå …

Ikke alle, men de fleste får strekkmerker i større eller mindre grad. Du kan se noen eksempler på denne nettsiden – helt normale mamma-mager.

The Shape of a Mother viser at det er veldig individuelt hvordan man ser ut etter fødselen. Men det er i alle fall ikke vanlig å se ut som supermodell (og trebarnsmor!) Heidi Klum.

Mine mage-strekkmerker er smale, lyse striper som går i et nettverk på hver side og på tvers av magen. Huden er så myk, så myk i de stripene. De fasinerer meg. Jeg tenker ofte at det er underlig at alle mine svære unger (de er jo så store NÅ!) lå innenfor den huden der! Så rart! At det går an? Og så gikk faktisk både svangerskap og fødsler bra – ikke bare én gang, men hele tre ganger.

Strekkmerker har ingenting med morskjærlighet å gjøre, for den som måtte innbille seg det. Det er ikke slik at dess flere merker du har jo mer elsker du barna dine, – det blir omtrent som å måle morsormsorg etter hvor fine matpakker du lager … 😉

Du kan lese mer på bloggen «Fucoc Forever» om det å elske en herpa kropp.

Er DU stolt av dine strekkmerker? Viser du dem fram?

Anette

Jeg lyver nok hvis jeg sier at jeg viser frem strekkmerkene mine, men allikevel er jeg stolt av både dem og alle blodårene som på mystisk vis har funnet ut at de trives best omtrent UTENPÅ bena mine. Jeg tenkte faktisk på det her om dagen; at kroppen min er som et kart som viser veien barna mine hadde ut i livet! Ønsker deg en flott helg, klem fra Anette 🙂

MandagsMor

Å ja – jeg glemte å nevne blodårene! Sånne har jeg og – små rosetter nedover begge leggene. Blir nok finfine åreknuter i alderdommen, ja! He he 🙂 Riktig god lørdag, Anette! Og takk for at du kommenterer, det høyner dagen!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.