Syk eller bare litt sjaber?

Minsten sitter og henger med hodet over brødskiva. Håret dupper nesten nedi melkeglasset. Hele skikkelsen tegner et portrett av en «jeg-vil-ikke-på-skolen-idag»-person. Hun er sjaber. Er hun syk eller bare trøtt? 

Jeg later som jeg ikke legger merke til hennes forfatning. Hun må si fra selv. Hvis hun kun er veldig trøtt, vet hun at hun må på skolen. For den som legger seg til å sove alt for sent er det ingen «kjære mor» hos oss. Ungene er store nok til å skjønne at når de er beordret til sengs, og de er kommet seg vel under dynen – er resten opp til dem. Hva slags morgendag de får er deres eget ansvar.

Hvis Minsten nå sier at hun føler seg syk vil det bli full «utredning». Det ønsker hun nok ikke om hun bare er trøtt. Da blir det febermåling og intens moderlig utspørring. Og det er nesten umulig å lyve for mor. Ingen i verden kjenner deg bedre og kan med et blikk avsløre selv den mest innøvde skrøne.

Hun blir sittende sammensunken en god stund, men til slutt sukker hun og sier: «Åh! Jeg skulle nok ikke lest hele boka i går…!» Så spiser hun og tusler avgårde for å kle på seg. Skole i dag, ja.

Hva gjør DU for å skille mellom «småsjuk» og «trøtt»?

Nok søvn gir flinke skolebarn
God søvn like viktig som mat
Slik gir du skolebarn gode søvnvaner

Anette

Nei, det er sannelig ikke lett bestandig, å se forskjell. Jeg ser det som oftest på øynene til barna, og når de samtidig er litt småvarm blir det febermål og det som hører til. Nå er de blitt ti og fjorten år gamle, så vanlig trøtthet blir som oftest ledsaget av et forferdelig humør, og da er det ingen bønn; rett på skolen 😉

Jeg «fant» deg forresten hos fabelaktige Maia og syns du har både super header & blogg 🙂 Nå følger jeg deg på bloglovin’.

Klem fra Anette 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.