Portaler og statistiske nettverk

De fleste bloggere har knyttet bloggen sin til ulike sosiale nettverk eller portaler som teller antall besøkende, og som gir mulighet for å følge blogger i en leseliste. Mine lesere ser nok at jeg har mange slike «knapper» i sidefeltet på bloggen min.

Alle disse statistikk-og-følg-meg-knappene er ikke der fordi jeg er ekstremt oppmerksomhetssyk, men fordi jeg er så innmari nysgjerrig.

Det er helt klart utrolig gøy å se at det kommer flere lesere innom etter hvert – men det også interessant å se hvilke av bloggportalene, nettverkene og sosiale samlingsplassene som teller besøkende riktigst.

Det er dukket opp en del bloggportaler etter hvert, – eller jeg er blitt oppmerksom på dem først nå? Bloggportaler skal gi mulighet for å flere lesere, men også la deg bli oppmerksom på andre blogger.

De fleste bloggene jeg selv følger har jeg funnet via andre bloggere. Starter du å følge én blogg og så sjekker ut hvilke blogger den linker til … ja, da kan du finne mange flotte blogger.

Hvis du vet om en bloggportal/nettverk som jeg ikke har med må du så gjerne tipse meg – send epost til mandagsmor@gmail.com.

 

Lammelåret

Den viktigste kilden min er Facebook, med mindre jeg får et innlegg på VG Nettavis. Så mitt tips er å bruke Facebook-siden din enda mer. Du kan lenke til innleggene dine på VG Bra Blogg sin Fb-side også, så blir du sett av flere og du kan be vennene dine dele innleggene dine der. Du kan også gjøre folk oppmerksomme på at du har Fb-side på hvert innlegg du publiserer.

Hvis du deltar på et forum eller flere kan du legge link i signaturen. Det kan du også gjøre når du deltar i diskusjoner på ytring (nrk) og andre debatter.

Så det er mine tips. Alle andre kilder som kommer til min blogg har langt færre treff enn Fb, så det er en mektig kilde – særlig når andre deler dine saker.

Mulig at du kan hente inn mye trafikk fra Twitter også, men da må du nok være mye aktiv og ikke bare når du har publisert nye innlegg, tror jeg.

MandagsMor

Ja, å lenke fra kommentarfer gir en god del trafikk. Og helt nye lesere også. Det er trivelig å se at det er flere enn meg som er nysgjerrig på hvem kommentatorene er 🙂

Sparringmamma

Jeg lurer litt på om alle bloggportalene (som jeg ikke en gang var klar over at eksisterte…) har litt samme (manglende) funksjon som alle nettkataloger bedrifter får beskjed om å «måtte» stå i for å treffe kundene. . Liten effekt…

For egen del har jeg funnet blogger jeg liker gjennom andre blogger, men det tok litt tid. Lenge fant jeg bare interiørblogger, og selv med et 150 år gammel hus som trenger oppussing, har jeg ikke klart å la meg fenge helt av dem..

Det er det som er så fint med bloggverdenen; man kan følge de bloggene man liker og la resten være.

Derfor er jeg her. 🙂

MandagsMor

Det beste bloggportaler har er mulighet for å søke opp emner og å kunne følge med de bloggene du måtte like. Men – det kan du også gjøre med f.eks Worpress… Portalene i seg selv har ikke skaffet særlig mange nye lesere til min blogg i alle fall.

Mammadamen alias Karianne

Bloggsfæren er dessverre ganske uoversiktelig med unntak av bloggene som ligger øverst på topplistene, ja.

Jeg har blogget siden 2008, og tenker en viktig del av bloggingen nettopp et lenkingen. Slik finner jeg både nye blogger å lese, og dette er også slik nye lesere finner frem til meg. I tillegg er Twitter og Facebook gode trafikkanaler, og synes også det er gøy å dra dialoger og debatter på bloggen ut i disse kanalene. Og vil man satse litt, er det jo også dette med søkemotoroptimalisering. Vet om store blogger som har Google som viktigste trafikkilde.

Portalene drar dessverre veldig lite trafikk til bloggen min, ihvertfall.

MandagsMor

Portalene bruker jeg mest for å finne andre og søke på kategorier/tags, ikke for å få lesere. Men Twitter og Facebokk er absolutt gode kilder til ikke bare mer trafikk på egen blogg, men å finne andre som blogger om temaer som interesserer meg. Og så er det flott når noen anbefaler bloggen til sine lesere – det gjør at jeg finner flere og flere skribenter/bloggere.
Jeg bruker webredaktør-verktøyet til Google som er mer nøyaktig enn WordPress sine statistikker, men i WordPress kan du se hvilke søkeord folk har brukt for å (tilfeldig) kommer inn på akkurat din blogg.

Pia

Jeg har ikke helt oversikt over alle disse portalene – det var vel hos Foreldremanualen jeg fant et publikum først. Nå har jeg bloggen min på facebook, og mange kommer inn via fb.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.