1.Juledag – stilledagen

1. Juledag er den beste dagen i hele jula. For i dag skal vi … ingenting. Idag  vi … null-og-niks. I dag burde vi … ikke noe. I dag har vi planlagt … nada!

Det som måtte forekomme av aktiviteter foregår innen husets fire vegger. Kanskje kommer det venner av ungene på besøk, men ellers respekterer de fleste helligdagsfreden. Ingen vi kjenner er religiøse, men akkurat denne dagen holder alle hellig –  for sin egen skyld. Sorry, Jesus. Vi er gjerne med i selskapet ditt, men resten er vårt.

Øynene finner en skjerm med nostalgiske filmer,  en ny bok eller nye blogginnlegg. Hodet hviler i dag. Kropper går i sparemodus. Viktigste gjøremål er å huske å huske å spare plass i magen til middag. Godteri lett tilgjengelig. Potetgullposen roper på oppmerksomhet. Sløv, horisontal stilling inntas i sofaen, på gulvet, på sengen eller i godstolen. Ungene har fått aktivitets-objekter, hodebry og kulturell input i julegave. Dagen går og vi lar tidstyvene bestemme farten.

Tidsklemma har tatt juleferie og jeg har oppdaget en ny blogg

Christmas Snacks

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.