Asosial julehøytid

Leser overskrifter i mediene: «Slik blir du fin på håret til julefesten!» og «Juleselskapsmat» eller «Slik organiserer du det store juleselskapet!» Kan ikke si at jeg føler meg hjemme i den type julefeiring. 

På julaften sitter vi ved middagsbordet sammen med «svigers» og spiser tradisjonsmat til vi nesten sprekker. Vi venter med pakkene til alle igjen klarer å bøye seg og har sluttet å stønne. Vi går ut på trappa for å høre kirkeklokkene ringe julen inn. Så er det kaffe, dessert og omsider gaveåpning. Ungene blir fnisete og flåsete av spenning, far tar seg en skvett konjakk og byr på likør til damene som avslår og heller deler en julebrus med ungene.

Jeg skal pakke opp den spennende presangen fra min mann (som jeg selv har pakket inn) og han skal pakke opp den spennende gaven fra meg (som jeg også har pakket inn, men han selv har kjøpt) og begge får nyttige saker til huset… Så ser vi kanskje på hverandre og blunker lurt. Gavene er åpnet, alle hjerter gleder seg – og så … så senker julefreden seg.

Dette er det beste tidspunktet i hele jula.

Ungene tusler av gårde for å kose seg med kjempesvære julegodteposer, og en eller annen presang som sikkert nok kan puttes i enten DVD-spilleren eller i CD-rom’en, og vi voksne kan sitte der og duppe i hver vår stol. Utslitt av julestresset og  endelig i havn. Utpå kvelden rusler så «svigers» hjem igjen med armene fulle av barnebarnas formingsprosjekter, drikkelige gaver og julelesestoff. Resten av jula skal alle bare kose seg, se gamle og nye filmer, lese julehefter, spise alt for mye kaker og …. slappe av.

Jeg har kjøpt dataspill til meg selv – «fra Nissen», og regner med å bruke en del tid på det… Regner med at ungene får besøk allerede 1.juledag. Og utover i juleuka kommer det til å fly unger ut og inn, – men ellers er det helt stille. Helt, helt stille.

Juleselskap? Nei takk, det får andre ta seg av! Her i huset skal juleaktivitetene begrenses til å snu seg på sofaen for å unngå liggesår.

asosial julefeiring

Fabelaktig

Det høres ut som en fabelaktig plan for julen 🙂 Akk, så nydelig!

Jeg skal hjem til mor og far julaften og har ikke tenkt å flytte ut igjen før tredje dag jul *fnis* Vi har så mange koselige og gode tradisjoner mine søsken og foreldre at jeg tviholder på de så lenge jeg kan. Regner med at nye tradisjoner kommer fort nok, så fort man skal feire sammen med mann og barn.

Hvis jeg ikke rekker innom deg før jul, ønsker jeg deg en fortryllende og magisk jul,

Juleklem fra
-Maia

MandagsMor

Din julefeiring høres også deilig ut! Holder med det i at det skal tviholdes på «barndomsjula» så lenge som mulig!
Det er litt rart å feire jul med egenprodusert familie, men etter noen år blir dette også tradisjon… God jul til deg og dine!

Barbarella

Det høres ut som min jul! Bare litt andre detaljer;) Akkurat nå har julefreden egentlig senket seg, jeg har bakt det som bakes må, kjøpt det som kjøpes skal, og på toppen av det hele skrevet et blogginnlegg om hvor fornøyd jeg er med det jeg har. Juleklem!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.