Jul i deja vu

Jeg står og holder loftsstigen. Ser at hodelyktlyset til Paps sveiper over støvete takbjelker. En lang eske senkes ned gjennom loftsluka. Jeg griper tak og lemper den ned på gulvet. Så kommer en liten rufsete pappeske med hyssing rundt. På alle sidene står det «juletrepynt» med skrukkete bokstaver. Jeg tenker at det ikke er så lenge siden vi stablet alt sammen opp der. Og nå skal alt ned igjen. Men støvet er i alle fall nytt siden sist.

Snart fylles stua med tre store pappesker, to mindre plastkasser og den lange, smale esken med juletre i plast. «Penger spart, penger tjent»-treet som vi kjøpte for ti år siden. Det usle plastikktreet har spart oss cirka 8-9000 kroner har vi regnet ut.

De siste fem årene har vi vurdert å investere i et nytt, penere og mer naturtro plasttre. Det som hindrer oss er at når all pynten er kommer på SER ingen på treet, sånn egentlig. Vi ser bare pynten. Glitterlenkene som blinker i lyset fra juletrelysene. Julekurvene i ujevne røde og grønne remser som barna laget i barnehagen. Noen fra juleverksted i fjor på skolen. Papirlenkene som alltid dufter svakt av pepperkaker. Glassengelen Paps fikk av en avholdt og nå for lengst avdød tante. Garnnissene fra i fjor. Det er ikke et juletre. Det er et minnetårn.

Jeg gleder meg til å sette opp juletreet. Lille Julaften er dagen. Selv om treet vårt er av simpleste sort. Av ståltråd dekorert med grønne plastnåler og har sett bedre dager. I stuen vår passer det perfekt. Plastikktreet er som oss selv. Enkelt og funksjonelt. Sparsomt, men raust på glede og felles minner. Lille Julaften er den koseligste dagen i året. Forventninger bygget på minner.

julekuler

Heidi Langer

Dette er veldig gode ord å lese. Detter er julestemning! Jeg er oppvokst på gård med skog milevis rundt. Plastikk tre fantes ikke. Men det er ikke viktig. Familien er viktig, tradisjonen er viktig, og penger har egentlig ingenting med julen og gjøre……

fabelaktigbloggen

Hei søte deg!
Da rakk jeg endelig innom her igjen vet du. Hvor ble tiden av?
Jeg ser at jeg ikke rekker å besøke alle like ofte som jeg burde/skulle/ønske, men jeg blogger jo mest for min egen del – det er bare fryktelig stas at jeg har verdens fineste lesere, slike som deg.

Innlegget ditt i dag var herlig lesning *elsk*

Jeg håper din første søndag i advent har vært aldeles nydelig!
Stor og god klem fra Frøken Fabelaktig!

MandagsMor

Så kjekt at du stakk innom! Hadde jeg visst det skulle bakt (på Rema) og servert småkaker og kaffe! 😉
Jo, en herlig første advent har jeg hatt. Tradisjonen tro (min egen) har jeg julepyntet huset, så nå er jeg kommet i skikkelig julestemning! 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.