Sexy baby: Design by Stupido

Bildet viser en rund og god babyrygg. Jeg vil gjette alder til cirka 8-15 måneder. Hun – for jeg at ser jo at det er en «hun», – på grunn av bikinitoppen.

…beklager, falt litt ut…

Men altså; Hun har på seg en søt solhatt – og en mini-bikini. Ved første øyekast ser det søtt ut, men så begynner jeg å tenke: Hva er det hun skal skjule i den toppen?  Jeg kan ikke forestille meg at hun er kommet i en alder da hun er blitt sjenert og har behov for å være bluferdig? Kan ikke se for meg at et barn i den aldersgruppen føler for å «likne på mor» og har ytret noe ønske om å få bikini. De er nok mer opptatt av å smake på sanden som kiler mellom tærne.

Så hvorfor har hun bikini på seg? Hva skal hun med den? Klær til barn, babyer, skal være funksjonelle og praktiske. De kan godt være søte, bevares! Men hvem er disse bikiniene designet for? En pludrende baby på halvannet år? Neppe.

Bikini til småbarn får meg til å grøsse. En bikini er et plagg jeg forbinder med å ha bryster, og det å ønske å skjule seg, være bluferdig – eller motsatt; være sexy.  Høyhælte sko kommer i samme kategori som sexy undertøy, eller for den saks skyld; en sexy liten bikini med leopardmønster. «Grrr, meet the animal in me!» (Lisa, 2 år). Et middel for å tiltrekke seg seksuell oppmerksomhet, vise at man er kjønnsmoden og klar for … whatever. Jeg finner det motbydelig å se noen koble småbarn med seksualitet.

For meg blir denne «moten» til babyer så feil som noe kan få blitt. Småbarn skal ikke forbindes med det å være sexy, kroppslig attraktiv eller seksuelt mottakelig. Er ikke samfunnet vårt seksualisert nok, om man ikke skal gå til «angrep» på babyene også?

Ville du kjøpt bikini til babyen din?


Mandagsmor: Kroppfiksert samfunn

Livet i Casa Didriksen

Ingen bikini til babyen her i huset nei. Synes også det er helt grusomt. Ikke ser det særlig behagelig ut heller, utenpå badebleia.. Forkastelig at voksne menneskers seksualitet presses på små barn. Jeg kan forstå behovet for å kle på ungene på stranda, det er mye gærne folk der ute, men badebleia holder i mine øyne. Eller badedrakt..

MandagsMor

Har du sett den frihetsfølelsen, eller kanskje livsgleden, som små barn viser når de får springe av gårde uten klær på? Det er herlig det!
Men som du sier er det mange gærninger der ute som ser noe helt annet i nakenheten enn det normale folk gjør.

fjellcoachen

Jeg hadde halvstore barn i forrige platåskoperiode. Under en heftig diskusjon med 13åringen i skobutikken om valg av sunne kontra kule sandaler, kikket ekspeditøren på oss, og til slutt sa hun: «Så godt å høre på dere, tidligere i dag fikk jeg kjeft av ei mor fordi vi ikke hadde platåsko i str. 28… «

Lammelåret

Det provoserer meg stort!
– og akkurat nå gjør det meg stum.

Vi kan iallfall protestere ved å ikke kjøpe den slags «klær», det er den svakeste formen for protest vi kan legge inn.

Elisabeth, Innerst i veien

Bikinier av denne sorten til små barn er både grusomt og trist. Hvorfor skal trusa være minimal også, med knyting i sidene? Barna våre, spesielt jentene, blir raskt nok kroppsfokuserte om ikke vi voksne skal underbygge dette helt fra starten av.

Gerd

Nå ble jeg opprørt og lei meg. Det der likte jeg ikke. Babyer skal IKKE ha bikini! Kroppsfokuset kommer fort nok, og hvis det fortsetter slik kommer det vel bare enda tidligere.

John Olav Ytreland

Jeg er enig. Dette er kvalmende, men jeg forstår fascinasjonen blant jentene. Disse klærne lar jentene føle seg større enn de er, og det har vel alltid vært populært. Klesprodusentene tar ikke ansvar, det må foreldrene gjøre. Det er spesielt viktig ettersom det ser ut til å være et økende antall perverterte mennesker.

Jeg lurer på om den spekulative tanken bak denne type klær er at fedre skal kjøpe dem. Med noen unntak er det vel stort sett mødre som kjøper barna klær, men noen ganger gjør fedre det. Jeg tror noen menn føler seg utilpass blant jenteklær og shoppende mødre, og derfor vil de raskt inn og raskt ut. Det vil øke sjansen for at de kjøper noe mødrene ville sagt nei til når datteren sier: Vær så snill, pappa!

Jentungens bambiøyne virker på meg i mindre saker, men jeg er heldigvis tålmodig nok til at jeg som regel tenker meg om før jeg tar en avgjørelse (er nok midre tålmodig i disse julehandeltider). Tror derfor ikke jeg hadde kjøpt disse så tidlig.

MandagsMor

Nei, det kan holde hardt å være striks forelder. Jeg begynte igrunnen tidlig med mine unger (les: datter) – å snakke om hva som er «passende» og «upassende» ut fra alder og situasjoner. Nå er hun 11 og er svært bevisst. Hun ble sjokkert da hun så mini-bikinien…

MandagsMor

Husker godt rabalderet om BH-er i str 7-8 år. Det som opprørte meg da var at de var så «sexy»! For det fins jo jenter helt ned til 8 år som faktisk trenger å starte med BH/støtte, men jeg syns ikke plaggene skal være utformet/ pyntet som de voksnes…

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.