Fra Kardemomme By til Flygende Barn

Hvis du stresser for mye med ditt neste prosjekt og er for opptatt av deg selv vil du komme til å kjøre over ditt eget barn! Sofie Jupither setter opp teaterstykket «Det flygende barnet» på Nationalteateret.

Sammen med ensemblet ønsker hun å rette søkelys på hvordan dagsens samfunn i jakten på effektivitet, fremskritt og inntjening, er i ferd med å skape mennesker som ikke er i stand til å være til stede for hverandre – og seg selv. Det Flygende barnet viser hvordan denne livsførselen er nødt til å få katastrofale konsekvenser.

Jeg tror ikke at regissør Sofie Jupither har tenk over de fatale konsekvenser et slikt stykke kan få for arbeidsmoralen og produksjonsviljen til foreldre som ser stykket.

Her oppfordres foreldre til å slutte i jobben for å begynne å «nave», slik at de kan tusle rundt hjemme med ungene sine og skjemme dem bort slik at de som ungdommer er blitt helt ubrukelige som arbeidstakere (jfr. bortskjemte jobbsøkere).

Samfunnsøkonomisk er det derfor ikke forsvarlig å la slike teaterstykker få komme på plakaten. Hvor er sensuren? Kan ingen stoppe denne damen? 

Om «Det flygende barnet» – Regissør Sofia Jupither. Tidligere uttalelser fra Jupither: «Kardemomme by skader barna«.

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat og plassert min blogg i Sunndalsøranorske bloggkart!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.