Samefolkets dag

Jeg har ikke noe spesielt forhold til Norges urbefolkning – samene, med unntak av at jeg kjenner noen som er av samisk slekt og så «Ante» da jeg var barn… Selvsagt kan jeg også en del om den samiske kulturen som jeg føler jeg er stolt «medeier» av blott i egenskap av å være nordmann.

I dag er en viktig dag: Det er samenes «nasjonaldag», eller samefolkets dag, som i 2003 ble offentlig flaggdag

Nå ønsker partiet De Grønne å gjøre dagen til offentlig fridag. De færreste har vel noe i mot en ekstra fridag, til tross for at Norge er et av de landene i Europa med flest fridager. Alternativ til økte lønninger, sier De Grønne; La heller folk mer fritid. Vet ikke helt om jeg er enig i dette.

Ikke for at det ikke er deilig med offentlige fridager, men skal vi først ha flere fridager ønsker jeg meg et par stykker i slutten av oktober! Spennet fra sommerferien til juleferien er utrolig langt! Det er mange arbeidsdager uten en eneste offentlig helligdag/fridag. Ikke alle har anledning til å ta ut en uke ferie samtidig med ungenes høstferie-uke (og hvorfor i all verden er det blitt en hel uke?!)

Hva vil du helst ha – mer lønn, eller en ekstra fridag?

Forøvrig ønsker jeg å gratulere alle samer med dagen! 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.