Alle disse dagene

salvador dali - time crash

Om jeg kunne reist tilbake i tid ville jeg sett en gang til på de valgene jeg måtte ta som jeg tviler på ble riktig vurdert. Ble mine verdier lagt til grunn, eller var det de andres? Tvilen ligger der og murrer. «Spist er spist» og «gjort er gjort», sant nok. Men når det murrer er det noe der som jeg ikke ble fornøyd med. Noe jeg ikke er helt ferdig med. Det  er ikke godt å tvile på seg selv hverken i fortid eller nåtid.

Om jeg kunne reist tilbake i tid ville jeg oppfordret meg selv til å bruke mer tid på det som var viktig for meg, – uten å ta hensyn til påvirkning og forhold utenfor meg selv. Påtrykk og forpliktelser som ikke var viktigere for meg enn at jeg burde ha sett det som var vesentlig der og da. Forpliktelser jeg påla meg selv utfra det andre mente var viktig. Det er ikke godt å kjenne på tapte muligheter.

Om jeg kunne reist tilbake i tid ville jeg klappet meg selv på skulderen og sagt; vet du, – det blir bedre/det blir din tur senere/det går over snart/alle føler det sånn/du trenger ikke være perfekt/bli den du vil være/det er ikke farlig/dette er faktisk en bagatell/der klarte du deg bra/du er sterk/…

Om jeg kunne reist tilbake i tid ville jeg ikke endret noen valg. Alle valgene jeg har tatt har latt meg bli den jeg er i dag, ledet meg dit jeg er i dag. Og jeg har lært; nå er jeg mer til stede, – men fremfor alt er jeg etterpåklok.

Alle disse dagene som kom og gikk,
ikke visste jeg at det var selve livet. 

(Stig Johansson)

Fabelaktig

Ett innlegg til ettertanke…. det er litt for mye skulle hatt, burde gjort… så dette var ett godt innlegg.

Takk for fine tanker inne hos meg, setter pris på det 🙂

fin søndag søte du!
klem

gamle ugle

Det du skriver her nikker jeg til. For egen del har jeg vel forsonet meg med at jeg gjorde som jeg gjorde, den gangen, ut fra det jeg visste der og da. På de fleste områder i alle fall.

Tror livet er ganske komplisert og uoversiktlig til tider. I ettertid er det lett å se at det fantes flere fokus, flere muligheter. Men der og da opplevdes det nok ikke sånn.

Fint sitat, takk –

Lammelåret

Å være etterpåklok kan være en god ting, så lenge man ikke dømmer seg selv for de valgene man gjorde den gangen. Jeg synes det er så trist når folk har glemt hvilke livsbetingelser dem levde under den gangen, som gjorde at det var vanskelig å velge noe annet. Det tar tid å komme i kontakt med seg selv.

Mandagsmor

Det er så lett å glemme hva man tenkte før, siden vi alltid er i endring. Vi er nok hardere mot oss selv enn vi fortjener.

fjellcoachen

Bildet ditt minner meg på at én ting jeg er virkelig glad for at jeg har brukt tid på, er en hel dag på Salvador DAli museet i Figueires, rett nord for Barcelona. Utflytende klokker, meditative roser, ei stue innredet som ansiktet til Mae West, og mye mye mer…Den dagen forstørret virkeligheten min og endret synet mitt på grenseoppgangen mellom mulig og umulig.

Mandagsmor

Å heldige du! Skulle gjerne vært på det museet jeg og! Ble fasinert av bildene til Salvador da jeg så et bilde av en av disse klokkene, tror det var på ungdomsskolen.

Rune Bjugan

Det er så sant. Man ser tilbake på alle tingene man muligens burde gjort annerledes. Men alt leder oss til den vi er i dag. For meg selv kan jeg si at jeg muligens ikke hadde blitt pappa til verdens flotteste lille jente, om jeg hadde tråkket andre stier tidligere. Viktig å huske på!

Flott innlegg!!

Rune Bjugan

Hyggelig det! Morsomt og følge med :)) Ha en flott mandag du også! (Jeg ligger rett ut med vond rygg, men må jo bare gjøre det beste ut av det 😉 )

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.