Du gjør alt feil !

Vi feiler i alt vi gjør hvis vi skal tro «ekspertene». Du har kostholdseksperter, treningseksperter, barneoppdragelseeksperter, sexeksperter, samlivseksperter, mateksperter, slankeeksperter, … Hvis du vil unngå å gjøre noe feil og holde rede på siste ekspertråd, bør du utstyre deg med en tykk notatbok, års- og timekalender samt en personlig assistent. Forbered deg så god du kan til ethvert gjøremål, men regn ikke med å gjøre noe som helst riktig likevel. Det som er riktig en dag, er feil den neste.  Selv om du tror du klarer deg ganske bra, – vær sikker: Du gjør det nok feil. Samme hva det er.

Kvinner for eksempel; de tenker feil når de velger utdanning, fordi de går for hva de synes er interessant og godt å jobbe med og ikke etter hvilken lønnsinntekt de vil få. Vi oppdrar barna våre feil hvis vi er for strenge som foreldre, og hvis vi er for snille kan barna få hull i tennene. Vi slanker oss på feil måte, og trener som tankeløse tullinger. Og om du er opptatt av kosthold og ernæring kan du b…. på at du putter i deg noe du ikke burde. Hvis du mot formodning skulle være like opptatt av sex som media vil ha det til (?!) bør du være klar over at du (som kvinne) gjør minst seks (6) feil under «korporlig samkvem».

Siste melding fra kjøkkenvifteeksperten er at vi bruker kjøkkenvifta feil.

Takk skal dere ha! Det var en av få ting jeg fortsatt trodde at jeg kunne. Nå gjenstår bare dette: Alt du tenker er feil.

Går og setter på kaffen jeg. Type Ali. Gruffeksperten.

error

Casa Kaos

Helt enig.
Ta for eksempel barneoppdragelse. Vi blir bombardert med ekspertuttalelser som forteller oss nøyaktig hvordan vi skal gjøre det. Hvilke ord vi skal bruke når vi sakker med barna, hvor mange minutter vi skal leke med dem hver dag, hvordan vi skal rose dem, hvordan vi ikke skal rose dem osv.
Hva skjedde med helt vanlig sunn fornuft?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.