Går for størrelse O (rund), ikke 0 (null)

Klær kommer i forskjellige størrelser. Det er bra, siden mennesker også kommer i forskjellige størrelser. Selv heller jeg kanskje mer mot størrelse O (rund) enn størrelse null. Det gjør meg ikke så mye siden jeg ser forsåvidt slank og normal ut, er ganske høy og har mye muskler. Jeg finner stort sett klær som passer, men sliter litt med bluser og gensere. Av en eller annen grunn har noen bestemt at hvis du trenger størrelse 42 eller 44 er det ikke fordi du er lang, har lange armer eller brede skuldre – men fordi  magen din er svær.

Kjære klesprodusenter; nå må dere ta dere en tur hjem fra Thailand og ta reelle mål av nordiske kvinner!

Bluser og gensere i min størrelse (42) er alltid for korte på armene og for brede rundt midjen. Hvis du legger en bluse i størrelse XS over en bluse i størrelse XL vil du se at forskjellen på ermene er minimal, men breddeforskjellen er milevidt forskjellig. Med andre ord; De som lager klær mener at du må være tjukk hvis du trenger mer enn størrelse S (36)!?

Ok, så er jeg litt rund på midten da. Skitt au, jeg veier litt mer enn jeg burde utfra ekspertenes BMI, men jeg er likevel ikke rund på midten. Jeg er 172 cm høy og i dag (etter vinteren) veier jeg 78 kg. Det gir en BMI på ca 26 og jfr skalaen er jeg da noe overvektig. Etter sommeren har jeg en BMI på ca 24.  Uansett hva jeg veier er armene mine fortsatt like lange, og blusene er fortsatt for korte i ermene…. What to do?

skjorte_dressmann_slimfit

Jo, jeg handler på Dressmann! Siden jeg uansett ikke er trives i superfeminine plagg med blonder og rysjer, finner jeg skjorter og gensere som passer. «Slim-fit» er en type skjorter som passer ypperlig. De er smale i fasongen, lange i ryggen og har laaaange i ermer. Herlig! Størrelse L (sommer) eventuelt XL (vinter) passer perfekt, selv om det ikke er så mye plass til «frontpartiet» som jeg skulle ønsket. Fargeutvalget er heller ikke det store, men nå kommer stadig flere manneklær med lysere kolører.

Får bare finne meg i at jentungen som jobber på Dressmann ikke skjønner at jeg skal ha skjortene til selv og hver gang spør om de skal pakkes inn …

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.