Barnearbeid

Ungene liker å tjene penger. De ønsker seg sommerjobber, men begge er for unge ennå. Klart de kan gå med avisen i helgene, men alle rutene er allerede tatt. Det er ikke så greit å bo på et lite sted der det er stor rift om sommerjobbene. Da må vi ty til litt oppfinnsomhet. Jeg for min del benytter anledningen til å kjøpe meg fri fra ting jeg skulle ha fått gjort.

Som å vaske bilen.

bilvask_vignettJeg vet det må gjøres, men utsetter det i det lengste. Helt til bilen ser ut som den har vært med på ørkenrally. Småstein, grus, tomflasker, søppel, skjerf og votter, støv, skitt og lort fyller bilen fra under pedalene til innerst i hatthylla. Da er det fritt fram for ivrige unger med bøtte og klut.

Litt hjelp fra mor må påregnes på en såpass stor jobb, men uansett er det verdt hver krone. Jobben går fortere, og så blir det litt moro ut av det. Skumdotter kan brukes til så mye… For ikke å snakke om hvor fristende det er å sprute bare littegrann, sånn helt ved et uhell selvsagt, i «feil» retning. 😉

Takk til Minsten for vel utført arbeid. Lønningsdag hver fredag. Og jeg har en laaang Liste over ting vi burde-burde

Mandagsmor

Veldig viktig å bli enige om prisen på forhånd. Også for halvgjort jobb, – unger blir lett lei. Hundre kroner for å gjøre alt selv, femti hvis mor må assistere. 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.