Og imens … ser vi på rare dyr

Det var mange rare dyr i arken. Faktisk flere enn de fleste kjenner til. Visste du for eksempel at det finnes noe som heter «stjernemulvarp»? Den er en sjenert, liten tass som liker seg i lavt, vått terreng i Canada og nordlige deler av USA. Det finnes også et ganske ukjent dyr i Norge; mårhund.

Mårhunden er ikke en naturlig del av den norske fauna og en så helst at den forsvant for godt, siden den skaper ubalanse for dyrene som har sitt opphav her. Den kommer opprinnelig fra øst-Asia. Søt i alle fall… Se flere rare dyr HER.

mårhund
Mårhund
patagonian-mara
Patagonian Mara – hareliknende marsvin, eller marsvinliknende hare?
Disse dyrene fins kun i Argentina.
Stjernemulvarp
Stjernemuldvarp med sin stjerneformede nese bestående av elleve hudfargede følehorn.
Rosa delfiner
KARAKTERISTISK FARGE: Hong Kongs versjon av den kinesiske hvitdelfinen er rosa på grunn av overutviklede blodårer. Dette kommer av artens evne til å holde kroppstemperaturen konstant, selv om temperaturen i omgivelsene svinger kraftig. Foto: AFP

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.