Gi ungen mat!

Da jeg første gang ble mor i 1990 ble jeg rådet til å begynne å gi fast føde fra babyen var 4 måneder. Selvsagt var det ikke snakk om fulle måltider, men en tilvenning til smak og konsistens på forskjellig fast føde.

Sakset fra Aftenposten: 

Nye ammeråd: Spedbarn kan få fast føde fra de er 4 måneder

Etter flere år med diskusjon og krangling er nå retningslinjene for kosthold til spedbarn moderert. Foreldre som lar babyer smake på mat kan ha god samvittighet.  Men samtidig presiseres det at fullamming til 6 måneder også er trygt. Det nye rådet er at foreldrene kan starte forsiktig med annen mat når barnet er 4 måneder hvis det viser at det trenger mer mat.

Altså ikke noe NYTT råd, men et gammelt som er kommet til heder og verdighet igjen. Nå presiseres det at dette må overveies individuelt for hvert barn. Som om foreldre ikke vet at unger er individuelle. Nuvel, er du så heldig at du klarer å fullamme babyen din – uansett varighet, har du ingen grunn til å slutte med det. De anbefaler fortsatt å amme så lenge som mulig. Det er altså et gammelt, nytt råd med modifikasjoner og forbehold.
Men egentlig er det ganske enkelt: Gi ungen mat! 😉

Kilde: http://www.aftenposten.no/norge/Nye-ammerad-Spedbarn-kan-fa-fast-fode-fra-de-er-4-maneder-606587b.html

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.